از گیت اتوماتیک برای کنترل تردد در منطقه حفاظت شده، استفاده می کنند. اغلب گیت اتوماتیک در ورودی ساختمان کار گذاشته می شود و به منظور کنترل عبور و مرور وسایل نقلیه به داخل و خارج ساختمان طراحی می شوند. به عنوان مثال، یک کارخانه تولیدی می تواند برای ورودی اصلی خود از گیت اتوماتیک استفاده کند. ورود و خروج تمام وسایل نقلیه کارخانه باید از این ورودی انجام شود. علاوه بر این در داخل ساختمان نیز میتوان از این گیت اتوماتیک بهره برد. مثل گیت اتوماتیک که برای جداسازی پارکینگ کارکنان از پارکینگ عمومی کاربردی است.

قطعات گیت اتوماتیک 

گیت اتوماتیک از دو جزء اساسی تشکیل شده است:

گیت: در جسمی فیزیکی است که ورودی ساختمان را مسدود می کند. بسیاری از درهایی که در ورودی مغازه ها و ساختمان های اداری نصب شده اند از آهن برش داده شده یا نرده های توری ساخته شده اند و معمولا با نرده کشی کنار در هماهنگ است.

اپراتور گیت: اپراتور در دستگاهی است که در را به سمت داخل و خارج حرکت می دهد. اپراتورهای در با برق کار می کنند و بسته به نوع اپراتور, زنجیره ای، گیربکسی یا هیدرولیکی هستند.

انواع گیت اتوماتیک

شش نوع گیت اتوماتیک در بازار موجود است که شامل گیت کشویی، گیت طره ای، گیت لولایی، گیت بالارو عمودی، گیت بالارو عمودی چرخشی، گیت دوتایی تاشو و گیت میله ای اتوماتیک می باشد. شرح مختصری از هر شش نوع گیت در ذیل آورده شده است:

گیت اتوماتیک کشویی

در میان انواع مختلف گیت، احتمال گیت اتوماتیک کشویی متداول ترین نوع در است که برای مغازه ها و ساختمان های اداری پرکاربرد است.

گیت کشویی موازی با حصار کنار در نصب می شود و در جهت افقی به جلو و عقب می رود تا در باز شود. گیت کشویی غلطک هایی در پایین خود دارد که وزن گیت را تحمل می کند. این غلطک ها معمولا بر روی یک شیار فلزی, بر روی سطح زمین, حرکت می کند. نام دیگر این گیت “در غلتان” یا “گیت با شیار V شکل” است.

از آنجا که این نوع گیت ها، غلطک هایی دارند که در امتداد زمین حرکت می کنند، با برف، یخ و یا آوار مسدود می شود. اصطکاک غلطک ها باعث می شود که به اپراتور در فشار وارد شود و باز و بستن در سخت تر شود. به خاطر همه ی مشکلاتی که این نوع درها ایجاد می کنند, تولیدکننده های اپراتورهای در دیگر این نوع درها را ترجیح نمی دهند.

گیت اتوماتیک طره ای

گیت های کشویی و طره ای شباهت زیادی به هم دارند, جز اینکه غلطک هایی که در درب های کشویی می بینیم, در درب های طره ای نیست، در عوض، درهای طره ای بر روی مسیر ریلی, موازی با نرده های جانبی حرکت می کند. این در نام خود را از “cantilevers” به معنی معلق بودن می گیرد. درهای طره ای پهن تر از درهای کشویی هستند تا مقطعی موازی با نرده های کنار در ایجاد کنند و وزن در بر روی آن قرار گیرد. این قسمت از در “متعادل کننده” نامیده می شود و معمولا حداقل 1/2 عرض از در است.

گیت های طره ای بر روی قسمت متعادل کننده معلق است و به علت عدم وجود غلطک بر روی زمین اصطکاکی ایجاد نمی شود و یا چیزی مسیر آن را سد نمی کند. از این رو، گیت های طره ای بسیار قابل اعتماد تر از گیت های کشویی هستند و معمولا کاربرد صنعتی دارند.

نقطه ضعف گیت های کنترلی، پهنای گیت است که به منظور حفظ تعادل به این صورت طراحی شده است. این گیت برای ورودی هایی که در جهت عرضی جای مانور ندارد, توصیه نمی شود.

گیت اتوماتیک لولایی

گیت های لولایی مانند همه ی گیت های معمولی از یک طرف معلق است. گیت های لولایی بر روی پاشنه در 90 درجه می چرخد. گیت های لولایی یک یا دو لنگه ای است و به سمت بیرون یا داخل می گردد.

گیت های لولایی به دلیل کم هزینه بودن و سهولت نصب، برای منازل مسکونی پرکاربرد هستند. از آنجا که گیت های لولایی بر روی یک قوس فرضی باز و بسته می شود، وسایل نقلیه ای که به گیت نزدیک می شوند باید فاصله خود را با آن حفظ کنند. این قوس فرضی می تواند باعث آسیب دیدگی فرد و یا تصادف شود. بنابراین باید توجه ویژه ای به این نکته داشت.

گیت اتوماتیک بالارو عمودی

گیت عمودی به سمت بالا و پایین حرکت می کنند. گیت باید به اندازه کافی بالا رود تا وسایل نقلیه بتوانند از زیر آن عبور کنند. میله های بلند عمودی باید در دو طرف گیت نصب شود.

گیت بالارو عمودی برای مکان هایی که فضای مانور زیادی در کنار گیت وجود ندارد، ایده آل است. گیت بالابر عمود نیز بسیار سریع و قابل اعتماد هستند. به دلیل وجود میله های بلند عمودی در دو طرف، برای مکان هایی که ظاهر گیت اهمیت دارد، مناسب نیست.

گیت اتوماتیک بالارو چرخشی

گیت بالارو چرخشی در داخل و خارج از ورودی بر محور خود می چرخد و کاملا از اپراتور در پشتیبانی می کند.

گیت بالارو عمودی چرخشی برخی از مزایای گیت بالارو عمودی را دارد، اما چون میله های بلند عمودی را ندارد, ظاهر بهتری دارد. با این حال، فضایی که این گیت ها اشغال می کنند بیشتر است تا بتوانند در کنار گیت مانور دهند. اپراتورهای بالارو عمودی معمولا از چند فنر به عنوان وزنه تعادلی استفاده می کنند و به نظر می رسد که به همین دلیل نسبت به یک گیت استاندارد بالارو عمودی کمتر قابل اعتماد هستند.

گیت اتوماتیک دوتایی تاشو

گیت های دوتایی تاشو دو صفحه دارند که با هم جلو و عقب می روند. هنگامی که گیت را باز می کنیم، این پنل ها در خودشون تا می شوند تا وسایل نقلیه بتوانند وارد شوند. اغلب گیت های تاشو جفت هستند که هر کدام از یک طرف باز می شوند. بعضی از مدل ها نیاز به یک شیار حرکتی در بالا یا پایین گیت دارند.

گیت های تاشو دوتایی نیاز به فضای حرکتی اندکی دارند و برای مکان هایی که فضا محدود است، انتخاب خوبی هستند. بسیاری از گیت های دوتایی تاشو نسبتا سریع باز و بسته شدن دارند. به خاطر خطرات احتمالی ناشی از گیر افتادن لای گیت، ملاحظات ایمنی بیشتری باید مدنظر قرار گیرد.

گیت میله ای اتوماتیک

گیت میله ای اتوماتیک شامل یک میله عمودی است که بر محور خود در داخل و خارج از ورودی باز می شود. گیت میله ای اتوماتیک فقط می توانند مانعی در برابر وسایل نقلیه باشند. چرا که افراد پیاده می توانند به سادگی از بالای آن بپرند و یا از کنار و یا زیر آن رد شوند. بنابراین این گیت ها تقریبا کاربرد حفاظتی ندارند.

گیت های میله ای اتوماتیک را در ابتدا برای کنترل ورود و خروج وسایل نقلیه به داخل پارکینگ و یا کنترل تردد خودرو در ورودی های مجهز به سیستم امنیتی استفاده می کردند.

لوازم جانبی گیت اتوماتیک

لوازم جانبی زیادی را می توان همراه با گیت اتوماتیک به کار برد که شامل موارد زیر می شود:

سیستم های کنترل دسترسی: گیت اتوماتیک را می توان با استفاده از انواع دستگاه های کنترل دسترسی، از جمله کارت خوان ها، تگ خوان های خودرو، صفحه کلید دیجیتالی و فرستنده های بی سیم قابل حمل به راه انداخت. در اغلب موارد ساختمان های اداری برای گیت اتوماتیک خود از سیستمی استفاده می کنند که در ورودی ساختمان هم به کار رفته تا از یک کارت مشترک برای هر دو در استفاده شود.

سیستم های مخابره ای داخل ساختمان: ایستگاه های مخابره ای داخل ساختمان اغلب بر روی گیت اتوماتیک نصب می شوند تا میهمانان و رانندگان پشت در هنگام بسته بودن گیت، با کسی که داخل ساختمان است, تماس بگیرند. اکثر این سیستم ها به فردی که داخل ساختمان است اجازه می دهد که بعد از تشخیص هویت فرد پشت گیت ، از راه دور گیت را باز کند.

سیستم های نظارت تصویری: دوربین های ویدئویی را می توان برای تصویربرداری و ضبط تصاویر دم گیت کار گذاشت. سیستم نظارت تصویری و سیستم مخابره داخل ساختمان می توانند هماهنگ باهم کار کنند تا هویت مهمانان قبل از باز کردن گیت به صورت تصویری تایید شود.

دستگاه های خروجی خودکار: در بسیاری از موارد، بازشدن گیت اتوماتیک هنگام خروج وسیله نقلیه از ساختمان، مطلوب است. از جمله دستگاه هایی که برای خروج خودکار از ساختمان کاربرد دارد شامل ردیاب حلقه ای, پرتوهای فوتوالکتریک و سوئیچ فشار می شود.

امکان ورود مامور پست و آب و برق و گاز: بسیاری از ماموران پست و یا آب و برق و گاز برای ورود به ساختمان به قفل دیگری جز قفل اصلی ساختمان نیاز دارند تا با کلید استانداردی که در دستشان است, گیت را باز کنند.

ورود اضطراری: اکثر ادارات آتش نشانی و بسیاری از سازمان های اجرای قانون نیاز به ابزاری دارند تا در هر زمانی بتوانند از گیت به ساختمان شما وارد شوند. دستگاه هایی که برای ورود مناسب هستند شامل جعبه کلیدها (جعبه ناکس)، سنسورهای فعال آژیر یا استروب و گیرنده های رادیویی می شوند که می توانند با رادیو دو طرفه وسایل نقلیه اضطراری فعال شوند.

دستورالعمل ایمنی اولیه گیت اتوماتیک ، Underwriters Laboratories (UL) Standard 325 است. این استاندارد برای انواع اپراتورهای گیت اتوماتیک تعریف می شود و تکنیک های مختلفی برای پیشگیری از آسیب و گیر کردن لای گیت معرفی می کند. اقدامات ایمنی می تواند شامل علائم هشداری، دستگاه های هشدار شنیداری، سنسورهای فوتوالکتریک، سنسورهای تماس (فشار)، غربالگری، محفظه ایمنی و سایر دستگاه ها باشند.

از آنجایی که برخی از الزامات UL 325 سختگیرانه و پر هزینه هستند، بسیاری از نصب کننده های گیت اتوماتیک این الزامات را جدی نمی گیرند. در بسیاری از موارد فرار از آن ها آسان است، زیرا اجرای این استانداردها در بسیاری از نقاط کشور دیده نمی شود. با این وجود، صاحب ملکی که گیت اتوماتیک را با رعایت استانداردهای شناخته شده نصب می کند، خطرهای احتمالی را مد نظر قرار می دهد..

ملاحظاتی که هنگام انتخاب گیت اتوماتیک باید بدان توجه کنیم:

مقدار باز شدن: مقداری که گیت می تواند باز شود، یک عامل مهم تعیین کننده در انتخاب نوع گیت اتوماتیکاست. به طور کلی، هر چقدر گیت بیشتر باز شود، نصب گیت گران تر می شود.

در دسترس بودن فضا: مقدار فضایی که در دو طرف گیت وجود دارد می تواند نوع گیت اتوماتیک انتخابی شما را محدود کند. اگر گیت در یک منطقه روستایی که معمولا فضای کافی موجود است, نصب می شود، احتمالا از هر نوع گیتی می توان استفاده کرد. اما به دلیل حداقل فضای موجود در مناطق شلوغ شهری یا مرکز شهر، انتخاب های شما به یک یا دو گزینه محدود می شود.

وزن گیت: وزن کلی گیت، نوع و درجه ای که گیت باز می شود را مشخص می کند. به طور کلی، گیت بزرگتر و بلندتر، سنگین تر است. گیت های هم اندازه بسته به اینکه از جنس فولاد، آلومینیوم یا چوب باشند، متفاوت است. وزن اضافی گیت که بر اثر جمع شدن باران، برف یا یخ بر روی در رخ می دهد را نیز باید در نظر گرفت.

سرعت باز و بسته شدن گیت: گیت های مختلف سرعت باز و بسته شدن متفاوتی دارند. با وجود آنکه در ساختمان های مسکونی و بعضی از مغازه ها و ساختمان های ادرای سرعت باز شدن گیت آهسته است، در مکان های پرترددی همچون مرکز پخش و یا فرودگاه، نمی توان از چنین گیت هایی استفاده کرد. گیت اتوماتیکی که با سرعت کم باز می شوند، در پشت گیت ایجاد ترافیک می کند و همه را خسته می کند. گیتی هم که دیر بسته می شوند می تواتتد از لحاظ ایمنی مشکل ساز شوند.

دوره کاری: تعداد دفعاتی که هر روز گیت باز و بسته می شود، در انتخاب اپراتور گیت اتوماتیک مهم است. اپراتورهای گیتی که برای ساختمان های مسکونی طراحی شده، در طی روز دوازده بار یا کمتر باز و بسته می شود. این اپراتورها به هیچ عنوان برای محیط هایی که گیت صدها بار در 24 ساعت باز و بسته می شود، کاربرد ندارد.

شیب زمین: اکثر اپراتورهای گیت طوری طراحی شده اند که بر روی گیت های هم تراز و بر روی سطح صاف عمل کنند. گیت هایی که موقع باز و بسته شدن بالا و پایین میروند، می تواند باعث فرسودگی زیاد و خرابی پیش از موقع در شوند.

ساخت گیت: اضافه کردن اپراتور به گیتی که از ابتدا به صورت دستی باز و بسته می شده، واقعا سخت است. گیت باید طوری طراحی شود که قابلیت باز و بسته شدن اتوماتیک را داشته باشد. انواع خاصی از غلطک، بلبرینگ و دیگر سخت افزارهای مخصوص برای اپراتور درهای اتوماتیک نیاز است تا در به خوبی عمل کند. این اقلام نسبت به هزینه های کلی نصب گیت ، کم هزینه ترند اما تفاوت زیادی در عملکرد گیت ایجاد می کنند.

شرایط آب و هوایی: در مناطقی که هوا شدید سرد یا گرم، پرباد، پرباران و پربرف است و یخ می زند نصب گیت باید با احتیاط بیشتری انجام می شود.

محل سکونت: اینکه در همسایگی جایی که گیت اتوماتیک نصب می شود چه چیزی است، مهم است. به طور کلی، گیت هایی که در نزدیکی مناطق مسکونی نصب می شوند (که احتمالا در آنها کودکان حضور دارند) باید اقدامات ایمنی را بیشتر از محیط های صنعتی رعایت کنند.

قدرت الکتریکی: در حالی که برخی از اپراتورهای گیت که کمتر باز می شوند با برق 110/120 VAC کار می کنند، اکثر اپراتورهای گیتی که متوسط و یا زیاد کار می کنند، به برق 220/240 وات یا سه فاز وصل هستند. گاهی کشیدن برق 220/240 وات یا سه فاز به محل گیت می تواند سخت و پر هزینه باشد.

بیشتر بخوانید:  گیت اتوماتیک و مزایای آن برای محافظت از منزل

نتیجه

انتخاب نوع گیت اتوماتیک در هنگام خرید، خیلی مهم است. گیت های اتوماتیک گران هستند و نیاز به تعمیر و نگهداری مداوم دارند. گاهی اوقات، خرید گیت گرانتر، به دلیل کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری طی سالیان متمادی، عملا هزینه هایتان را کاهش می دهد. بسیاری از معماران و سازندگان ساختمان در هنگام ساخت، ارزانترین گیت را در نظر می گیرند و این مالکان ساختمان هستند که باید عواقب آن را که شامل خرابی های مکرر و تعمیرات پرهزینه می شود را تحمل کنند. اگر در مورد نوع گیت یا اپراتور دری که می خواهید بخرید مطمئن نیستید، از خدمات مهندسان حرفه ای ما یا از مشاورین امنیتی مستقل کمک بگیرید تا بتوانید نیازهای خود را ارزیابی کرده و محصول مناسبی انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست